”Cirkus nyXus” er nyXus’ tredje store internationale projekt på 2 år, ideen er at de kulturelle og internationale dimensioner, er elementer der i deres skoler, kan skabe læringslyst og motivation for de unge under puberteten.

Cirkus nyXus består dels af et kort internationalt internat ophold, der vil finde sted på udvalgte steder i den sydlige del af regionen. Efter opholdet vil der være en opfølgning med fotoudstillinger,  workshops og informationskampagne. Gennem kulturelle aktiviteter, projekter og oplevelser og nyXus’s netværk skal nyXus være med til at berige  borgerne i Guldborgssund.

Målgruppen er hele befolkningen i Sydsjælland og Lolland-Falster, især de unge samt undervisere.

Internatkurset er et tilbud for lokale unge, der sammen med jævnaldrende fra Finland, Island, Italien, Letland og Portugal vil arbejde med cirkusaktiviteter i en uge, hvor man vil lave små optrædener og lokale workshops på gader og stræder i Maribo, Nykøbing, Stege og Vordingborg.

Alle aktiviteter bliver fotograferet af en professionel fotograf, hvor disse afbildninger vil sammen med sidste års projekt blive udstillet på lokale biblioteker og kulturhuse mv.

Tidsplanen er som følger:

22-29 juli finder det internationale cirkus-projekt sted på Nykøbing Vandrehjem, hvor 50 unge fra Lolland-Falster, Estland, Island, Italien, og Polen. Her vil de unge modtage undervisning  af erfarne artister fra både ind- og udland.

September – November:

Her vil den endelige Fotoudstilling være at finde på biblioteker mv. Samtidig med at der tilbydes cirkusworkshops for børn og unge.

 

1013999_690749717617483_664708799_n

Hjemmeside: http://cirkusnyxus.wic.com/cirkusnyxus#!