boblerTværfaglige kunstneriske møder faciliteret af sammenslutningen af egnsteatre i Kulturregionen.

Med udgangspunkt i det styrkede netværk mellem egnsteatrene i kulturregionen, etableres en række kunstneriske laboratorier hvor egnsteatrene inviterer professionelle kunstnere fra andre fagområder til at mødes og udforske universet for inspiration og kunstnerisk skabelse.

Laboratoriet vil køre i 3 opsætninger, det første i Teatret Masken i Guldborgssund, andet i Cantabile 2 i Vordingborg og det tredje ved Grønnegade Teater i Næstved.

Til hvert af laboratorierne deltager alle teatrene med to personer og dertil de 10 eksklusivt inviterede kunstnere.

 

Ved hvert laboratorium er der inviteret 10 kunstnere fra forskellige fagområder til et ugelangt forløb, hvor deres erfaringer og visioner skal bidrage til den fælles undersøgelse af kunstens væsen.

Egnsteatrene står for rammerne i processen, hvor de som værter udvælger og sammensætter deltagerne ved hvert forløb, således at der opstår en relevant sammensætning af repræsentanter fra de forskellige fagområder ude i det selvorganiserende skabende kunstneriske miljø.

 

Publikum skal have mulighed for at blive inddraget i den kunstneriske proces, hvorfor dørene åbnes undervejs i de 3 workshops, hvor publikum inviteres indenfor ved prøver, events, installationer, koncerter og forestillinger.

KR9

 

Det er essentielt at publikum indbydes til at være med på denne kunstneriske og udviklende rejse i disse workshops, hvor workshopperne skal henvende sig til publikum både som isolerede opsætninger, men også som sammenhængende opsætninger der med den afsluttende forestilling skal kulminerede med at skabe en dybere indsigt og en kunstnerisk manifestation for publikum og de deltagende kunstnere.

Den første workshop finder sted d. 22-26 april 2014, hvor publikum er inviteret med lørdag den 26 kl. 16-18.