På dette netværkstræf satte vi spot på kunst og kultur i Kulturregionen som inspirerer os, sætter noget i gang, og fremmer lysten til selv at være aktiv indenfor det kreative felt. Om man er tilskuer eller selv er aktiv skabende indenfor kunst og kultur, så handler det om at blive inspireret gennem fælles oplevelser, og at udforske hvem vi selv er.

I Kulturregion Storstrøm vil vi gerne sætte fokus på, hvordan kunst og kultur fremmer sundhed og udvikling og højner vores livskvalitet, både for det enkelte menneske og for samfundet som helhed. Vi vil gerne fremme initiativer, der giver de mennesker der bor her, mulighed for at deltage aktivt i kunstneriske og kulturelle sammenhænge, og også initiativer hvor kunstneriske og kulturelle sammenhænge aktiverer områdets borgere. Og det synes vi at dagens program afspejlede.

I dagens anledning hentede vi inspiration i de aktiviteter, der foregik rundt om os, hvor teaterfestivalen Waves var i fuld gang. Sammen gik vi ud og oplevede smagsprøver på hvad der sker i Vordingborg by, når gader og stræder invaderes af internationale skuespillere, der pludselig gør de kendte steder hvor folk færdes på vej til arbejde, på indkøb og hvor folk bor, til en scene hvor noget usædvanligt sker. Siri Facchini Haff, der udover at være en del af Kulturstrømmens Rådgivende Kulturgruppe, også har haft mere end én finger med i spillet i planlægningen af Waves festivalen, løftede sløret for hvordan en hel uges teaterfestival stables på benene. For dem, der ikke kendte Waves festivalen, var der her chancen for at få et overblik over hvorfor Waves er noget, de ikke fremover vil gå glip af. Siri fortalte desuden om projekt ”Inspirationslaboratorium”, som er støttet af Kulturregion Storstrøm, og som involverer flere teatre rundt omkring i vores kulturregion.

Vi hentede også inspiration ”udefra” til vores kulturregion, og i dagens anledning  inviterede vi leder af stedet Insp!, Anni Ehlers, der gav os en grundig indføring og en virtuel rundtur i deres kreative oplevelseshus og –univers i Roskilde.

Herefter havde vi desværre ikke så god tid til de planlagte workshops, for vi skulle også nå at komme ud i byen og opleve teater, men vi håber der alligevel blev tid til at snakke sammen. Se her workshoppens hovedpointer.

Dagen blev afsluttet med teaterforestillingen ”L’autre”, og for dem, der havde stor appetit på teater var der mere på programmet i form af forestillingen ”Life Live”.

 

IMG_2975     IMG_2981    IMG_2968    IMG_2977    IMG_2982     IMG_2967     IMG_2980