Storstrøms Kammerensemble og ”Spirerne” med franske toner.rejseladen-2

Storstrøms Kammerensemble og ”Spirerne” fra Faxe Musikskole byder på de skønneste franske værker torsdag den 26.september 2013 kl. 20 i Aktivitets – og Medborgerhuset ”Kroen” i Glumsø, Storegade 1. Der er gratis adgang til koncerten.

Det er Kulturforeningen Rejseladen, der står som arrangør af denne koncert med sprudlende og iørefaldende musik af franske komponister.

”Spirerne” fra Faxe Musikskole, klaver og tre tværfløjter, åbner koncerten med to yndefulde stykker: Fauré: ”Berceuse” (1893) og Debussy: ”Pigen med hørhåret” (1909) og slutter deres afdeling med Gounod: ”Funeral March of a Marionette” (1872)

Storstrøms Kammerensemblets 8 musikere tager derefter over med Debussy’s stemningsfulde gennembrudsværk: ”Forspil til en Fauns eftermiddag”. Afdelingen slutter med Iberts lyse og optimistiske trio for violin, cello og harpe med virtuose soli af de tre instrumenter.

Efter pausen bliver det et charmerende stykke for fløjte, harpe og strygertrio. Det er Ropartz: ”Prelude, marine et chanson” (1928). Komponisten er i dag ganske ufortjent næsten glemt.

De sidste to værker er af Ravel og med hele ensemblet. Først det meget smukke og vemodige stykke: ”Pavanne for en død prinsesse” (1899). Og til sidst Ravels ”Tsigane” (Sigøjner)(1924), for soloviolin med akkompagnement, hvor den forrygende og halsbrækkende violinsolo spilles af ensemblets violinist Stephane Tran Ngoc.

Man kan se frem til en stor oplevelse i Krosalen med den fremragende akustik.

Se programmet i detaljer på www.rejseladen.dk.

Koncerten er støttet af Næstved kommune og Kulturregion Storstrøm.